Samenwerken, sparren, onderzoeken en versterken

Dat zijn de kernwoorden van onze aanpak. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid waarbij we jou als opdrachtgever nodig hebben om inhoudelijk tot een realistisch verhaal te komen. Vooraf maken we heldere afspraken over wanneer we beginnen, wat je van ons krijgt, en wat de kosten zijn. 

Werkwijze basisstappen

Een agile proces in drie basisstappen

De weg naar doel van het traject ligt vooraf niet volledig vast. Tijdens een traject kunnen zich verschillende omstandigheden voordoen die er toe leiden dat nieuwe keuzes moeten worden gemaakt. Om daar adequaat op in te kunnen spelen onderscheiden we drie basisstappen:

1. We brengen de relevante gegevens bijeen

Deze eerste stap vormt het zwaartepunt van het werk. We vragen de beschikbare informatie bij je op, we beoordelen de kwaliteit van de gegevens en we bekijken of er nog cruciale gegevens ontbreken. 

Het kan zijn dat we voorstellen doen om een tussenstap in te bouwen om de kans van slagen te vergroten. We verdelen het werk op basis van fair sharing principes.

Werkwijze ondernemingsplan fase I
Stap 2

2. We bepalen de meest voor de hand liggende (document)strategie

De uitkomsten uit stap 1 worden gebruikt om tot een definitieve documentstrategie te komen.  Het hangt af van het soort traject, de afspraken die vooraf zijn gemaakt en het budget dat is afgesproken hoe exacte invulling wordt gegeven aan stap 2. Je wordt daarin meegenomen in het proces. Je weet dus precies wat er staat te gebeuren.

3. We stellen de einddocumentatie op ronden het traject gezamenlijk af

Pas in de allerlaatste fase,  wanneer er afstemming is over de uiteindelijke aanpak gaan wij aan het werk met het opstellen van de einddocumentatie. Of dit nu een volledig business plan is, alleen een prognose, een pitch deck of iets anders, deze stap wordt pas helemaal aan het eind gezet. We houden het schrijfwerk kort, bondig en to the point.  Op deze manier blijft er veel tijd over de inhoud en de onderbouwing. De einddocumentatie wordt digitaal opgeleverd.

Werkwijze stap 3

Meer weten?

Over factureren en betalen

Tijdens een traject is er meestal sprake van drie betaalmomenten. Je ontvangt altijd een btw-factuur en een beveiligde betaallink van Mollie payments. Over het algemeen wordt het volgende betalingsschema aangehouden:

Aanbetaling 50%
Tussenbetaling 30%
Eindbetaling: 20%

Wij zijn vooraf duidelijk over de prijzen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om die reden zijn we op het punt van betalen behoorlijk strikt.

Waar betaal ik precies voor?

Een groot deel van het werk bestaat uit het analyseren van gegevens, het versterken van informatie en het geven van advies. Dat vormt dan ook een belangrijk onderdeel van hetgeen waarvoor je betaalt tijdens een traject, ook al zie je daarvan niet direct het tastbaar resultaat.

Soms leidt de nieuwe informatie ook tot het uitstellen, aanpassen of staken van de plannen. Het opstellen van het uiteindelijke document komt dan te vervallen. Uiteraard is het dan niet nodig om een traject af te maken. Houd er wel rekening mee dat er dan wel kosten worden gemaakt.

Deze bedrijven gingen je voor

Zorgonderneming

Zorgonderneming Mantelaar Amsterdam

Mantelaar is een zorgonderneming die zorgstudenten koppelt aan ouderen voor zorg én gezelschap. Deze innovatieve onderneming experimenteert via deze weg met nieuwe vormen van zorgaanbod. 


In 2019 (toen nog O’Hulp) liet Mantelaar een ondernemingsplan maken om mee te dingen naar een innovatieprijs. 

Ondernemingsplan Vastgoed

Accomodatie Bruud! Werkendam

Bruud! maakt al 20 jaar betonnen rotsformaties voor zwembaden en dierentuinen. Om de locatie ook geschikt te maken als bijzondere accommodatie voor bezoekers van de Biesbosch was aanvullende financiering nodig.


Bruud! liet een ondernemingsplan maken om een financiering aan te vragen. In mei 2020 werd akkoord gegeven.

Ondernemingsplan horeca

Een parel van een pizzeria: Otto e Mezzo Dordrecht

Otto e mezzo is inmiddels een paar jaar een begrip in Dordrecht. In 2014 gestart in een piepkleine keuken en met een kritische recensie, inmiddels uitgegroeid tot een levendige plek opo de Vismarkt in Dordrecht.


Voor oprichter Dick maakten we (toen nog OndernemingsplanHulp) een ondernemingsplan voor het aanvragen van financiering.

logo-qredits

Bel me terug

Velden met een * zijn verplicht.

Ik zou graag meer willen weten over jullie diensten

Na ontvangst van je bericht nemen we contact op, het liefst per telefoon. We horen dan graag meer over plannen.

Je gegevens worden gebruikt om contact op te nemen en om alvast een beeld te vormen van je situatie. We gebruiken de gegevens alleen voor interne doeleinden en worden niet ongevraagd met derden gedeeld.

Aanmelden nieuw project

Na ontvangst van je bericht nemen we contact op, het liefst per telefoon. We horen dan graag meer over plannen.

Je gegevens worden gebruikt om contact op te nemen en om alvast een beeld te vormen van je situatie. We gebruiken de gegevens alleen voor interne doeleinden en worden niet ongevraagd met derden gedeeld.

The Business Plan Company maakt gebruik van cookies.

In onze cookieverklaring vertellen we je hier meer over.

Bericht succesvol verzonden

Bedankt voor je bericht!
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.